Mandle jako alergen, nebo pochoutka.

Máte rádi ořechy? A kdo by neměl, samozřejmě alergici, ale ti se nepočítají. Ano, bohužel častá příčina alergii je přímo na ořechy. Ale nic nemění na tom že jsou i zdravé. Takže je dobré je zařadit do svého denního stravovacího návyku. Má to své výhody. Nemusíte sníst celé balení samozřejmě. Doporučuje se menší hrst madly (oříšků) denně. Jak se říká všeho s mírou.

pražené mandle

Věděli jste, že jsou mandle bohaté taky na vitamíny a minerály?

Mandle taky snižují riziko infarktu, taky jsou dobré na proti překyselení organismu. Po mandlích budete mít taky pevnější kosti a zuby. Někteří lékaři je vám je můžou doporučit, protože jsou dobré i na krevní tlak. Pražené mandle jsou asi nejčastější pochoutkou co můžete potkat na stole. Je to lahodná pochutina. Můžete je zobat jen tak u televize, anebo si je dopřát k dobrému vínku. Určitě je to zdravější něž sníst celý balíček chipsů. Jen tak pro zajímavost, jedna porce mandlí má až 6 gramů bílkovin a 3g vlákniny. Také se můžete setkat se sladkými mandlemi, třeba obalené v hořké nebo mléčné čokoládě, dokonce jsou i uzené mandle. Nejčastěji se však setkáme s natural mandlemi a nebo s těmi praženými. Zde si můžete koupit jak pražené mandle, tak i v čokoládě, uzené a klidně i natural mandle(můžete si vybrat, buď loupané nebo neloupané). Takovými mandlemi můžete potěšit i svou drahou polovičku, která má ráda zdravé mlsání.

mandle

S klasických natural mandlích si můžete vyrobit i své vlastní mléko. Ale to už bych odbočila od tématu. Jen tak pro zajímavost. Samozřejmě se mandle využívají v gastronomii. Nejčastěji v cukrařině, při výrobě dortů či skvělých zákusků. A nebo taky kuchaři je požívají do různých jídel. Zařazují je do jídelníčku tak jak by jsme měli i my doma. Pokud je jíte s rozumem, tak vám neuškodí. A ještě dopřejete tělu nějaký ten vitamín E a další minerály.